info(at)monsuuni.fi | 040 5692482
Ajankohta: 17.-29.1.2019
Matkakohde: Etiopia
Matkahinta: 2375€
Varaa matkasi

Etiopia, tuo Saban kuningattaren maa kutsuu vierailioita luoksensa. Raamatun kertomukset kertovat tuosta vanhasta historiallisesta maasta, jonka historialliset juuret ulottuvat vuosituhansien taakse. Ihmisten positiivinen ylpeys omasta historiasta ja kulttuurista on hyvin näkyvää. Se heijastuu musiikkiin, pukeutumiseen, herkulliseen ruokaan ja yleensä elämään maassa. Etiopiassa tutustumme Mekane Yesuskirkkoon, joka kasvaa nopeasti. Maassa toimii myös suomalaisia lähetystyöntekiöitä eri järjestöjen palveluksessa.  Lähdemmekin tutustumaan maan rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin, sen kirkkojen elämään. Afrikkalaisen musiikin tuntijana meillä on mukana Pekka Simojoki, tunnettu gospelmuusikko.

Matkan ohjelma

Matka Saban kuningattaren jäljille Etiopiaan Tammikuu 17-29.1.2019

Matkaohjelma

17.1 Lento Etiopiaan.

18.1. Saapuminen Addis Abebaan majoittautuminen hotelli La Source Guesthouseen ja levättyämme lähdemme tekemään kiertoajelun kaupungissa, tutustuen alueeseen. Vierailuja seurakunnan luo. Lähettien tapaamisia. Yhteinen illallinen tutustuttaa meidät maan rikkaaseen ruokakulttuuriin.

19.1. Timkat juhlan seuraamista, seurakunnan kanssa yhdessä olemista

20.1. Juhlinta ja tapahtumat jatkuvat Addiksessa. Seurakunnan ja lähettien tapaamisia.

21.1. Kukonlaulun aikaan lähdemme kohti Bahar Daria. Matkalla on Debre Libanoksen luostarin, jossa meillä on mahdollisuus vierailla. Samoin tulemme näkemään kauniita maisemia vuoristossa ja ohitamme paikallisia taajamia ja näemme vilauksia etiopialaisesta maaseutuelämästä. Bahar Dariin saavuttuamme majoittuminen Blue Nile Hotelliin.

22.1. Retki Tana järvelle. Tutustumme järvellä sijaitseviin kirkkoihin ja luostareihin. Nämä ovat tunnettuja maalauksistaan. Mahdollisesti onnistumme näkemään virtahepoja, samoin ihmisiä heidän papyruskanooteissaan.

23.1. Matkustamme Bahar Darista kukonlaulun aikaan Gondariin, joka sijaitsee 2300m korkeudessa. Tutustumme Gondarin linnaan, Fasiladaksen altaisiin, Debre Berham Selassien kirkkoon. Majoittuminen Lodge du Chateau Hotelliin.

24.1. Kokopäivän retki vuoristoiseen, erittäin kauniiseen Simienin kansallispuistoon

25.1. Bussimatka Gondarista Lalibelaan, joka sijaitsee 2500m merenpinnasta. Majoittautuminen Panoramic View hoteliin.

26.1. Lalibela ja kallioon louhitut kirkot. Koko päivän retki jalkaisin alueen kirkkoihin ja luostareihin. Lalibela kirkkoineen on liitetty UNESCO:n maailmanperintöluetteloon ja on yksi maan pyhimmistä paikoista. Alueen väestö koostuu pääasiallisesti etiopialaisista ortodoksi kristityistä

27.1. Lento Lailibelasta-Addis Abebaan. Majoittuminen La Sourceen. Illalla lähdemme yhdessä ulos syömään.

28.1. Vapaapäivä ja valmistautuminen kotimatkaan

29.1. Lähtö aamuyöstä kohti kotia.

 

 

Matkan hinta on 2375 euroa sisältäen lentoliput, kuljetukset, retket pääsylippuineen, ohjelman mukaisesti, majoituksen 2hh aamiaisella. Yhdenhengen huonen lisä on 355 euroa. Viisumi hankintakuluineen maksaa 90 euroa. Matkalla mukana Pekka Simojoki rikastuttaen matkaa omalla afrikkalaisen musiikin tuntemisellaan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkatoimisto Monsuuni Oy www.monsuuni.fi