info(at)monsuuni.fi | 040 5692482
Ajankohta: 9-16.9.2019
Matkakohde: Camino Frances Sarria, Santiago de Compostela, Espanja
Matkahinta: 900€*
Varaa matkasi

 

IMG_1556
Oletko aina haaveillut pyhiinvaelluksesta Santiago de Compostelaan? Tämä retki on sinulle . Lähde mukaan turvallisessa seurassa, jossa kaikki vaellukseen liittyvät asiat on huomioitu puolestasi. Sinun tarvitsee vain kävellä. Kokenut Espanjaa puhuva matkanjohtaja on mukana, Laukkujen kuljetus on järjestetty, samoin majoitukset ja bussikuljetukset. Kuljet tuhansia vuosia vanhaa pyhiinvaellustietä, jossa jokainen kilometri huokuu historiaa ja kauniita galicialaisia vehreita maisemia. Matkan kruunaa saapuminen Santiagoon ja juhlava messu katedraalissa satojen muiden pyhiinvaeltajien seurassa sekä todistuksen saaminen pyhiinvaellksen suorittamisesta. Koko Caminon toinen juhlava hetki on käynti reitin lopussa , maailman äärissä eli Finisterressä. Täällä vaeltaja polttaa sauvansa vaelluksen lopun merkiksi.

Espanjan maapaketin hinta on 900 euroa ja lentoliput ovat alkaen noin 300 euroa menopaluu Helsinki-Madrid-Santiago de Compostela. Maapaketin hintaan kuuluvat siis yhteinen kuljetus Sarriaan Santiago de Compostelan lentokentältä, majoitus kahden hengen huoneessa, aamiaisesta kts ohjelma, matkatavaran ( 1 laukku ) kuljetus hotellien välillä vaelluksen aikana, retki Finisterreen, suomalainen matkanjohtaja Espanjassa. Yhdenhengen huoneen lisä on 250 Euroa.

Ryhmän minimikoko on 15 henkilöä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut:
Marko Heusala
040 5692482
info@monsuuni.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Monsuuni Oy, joka on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin.

Matka-aikataulu

1. PÄIVÄ

9.9. Maanantai. Lento Helsingistä Madridin kautta Santiago de Compostelaan, bussikuljetus Sarriaan, Majoittaudumme ja menemme yhteiselle illalliselle läheiseen ravintolaan.

2. PÄIVÄ

10.9. Tiistai. Haemme aloitusleimat paikallisesta kirkosta lähdemme kohti Portomarina. Matkaa meille tulee noin 24 km ( riippuu askelmittarin kalibroinnista ja kartasta. ) Perille saavuttuamme majoittauduttuamme ja suuntaamme illalliselle keskusaukion ravintolaan, kenties nauttimaan paikallisista kalaherkuista. Suositeltavia ovat ainakin alkuruuaksi iso lautasellinen Caldo Gallego keittoa ja pääruokana kalaa, Merluza ja Bacalao paikallisia herkkuja. Ne ovat ikimuistoisia makukokemuksia.

3. PÄIVÄ

11.9. Keskiviikko. Vaellus Portomarin – Palas de Rei. Matkaa noin 23 km. Matkamme alkaa nousulla vesistön rannalta noin puolentunnin ajan. Tämän jälkeen saammekin vaeltaa suht tasaista matkaa pienten maaseutukylien läpi. Luontoon vaikuttaa Atlantin läheisyys ja ilmanala on kylmempi kuin etelässä. Matkalla voimme nähdä runsasta metsää ja koivuja, useita muita kauniita lehtipuita ja runsasta vehreyttä. Saavuttuamme Palas de Reihin ( Kuninkaan palatsiin ) suuntaamme keskustassa sijaitsevaan ravintolaan ja nautimme paikallisista herkuista.

4. PÄIVÄ

12.9. Torstai. Vaellus Palas de Rei – Arzua noin 29km. Matkamme on tyypillistä galicialaista luonnonmaisemaa, metsäisine polkuineen, historiallisine taajamineen ja mahdollisine vesisateineen. Vaelluksen puolessavälissä ylitetään keskiaikainen silta, jonka jälkeen paikallisessa kirkossa on mielenkiintoinen Krusifiksi. Vapahtaja on ristillä vain toisesta kädestään, toisen riippuessa vapaana. Itse Meliden kaupungissa on mielenkiintoista nähtävää, kirkkoja jne. Lounaspaikaksi kannattaa valita paikallinen Pulperia. Paikallisten bussikuskien mukaan täältä löytyvät parhaat mustekalat alueella. Päivän vaellus on pitkä ja tarvittaessa voit ottaa Melidestä paikallisbussin tai kimppataksin omakustanteisesti Arzuaan. Perille saavuttuamme katsomme illallispaikan ja nautimme herkuista. Vaikka vaellamme pitkiä päivämatkoja ja kalorien kulutus on suurta, laihtumaan ei välttämättä pääse.

5. PÄIVÄ

13.9. Perjantai. Vaellus Arzua – O pino ja matkaa taas noin 20 km. Reittimme kulkee metsäisten alueiden läpi, jotka suojaavat meitä sateelta ja liialta auringonpaisteelta. Alueelle tyypillisiä eukalyptyspuita on paljon ja voitkin ottaa puun lehtiä ja tutustua niiden vahvaan tuoksuun. Itse O Pinossa tai joidenkin karttojen mukaan Arcassa on mielenkiintoinen kirkko simpukanmuotoisine alttaritauluineen. Poikkea siis pyhiinvaeltajien messussa illalla. Kaupungissa on myös hyviä ravintoloita, joissa saamme nauttia alueen erikoisuuksia.

6. PÄIVÄ

14.9. Lauantai. O Pinosta vaellamme Santiago de Compostelaan noin 18 km. Matkamme kulkee metsäisten seutujen läpi kohti Santiagoa. Monte Gozolta hyvällä onnella ja mielikuvituksella voit nähdä jo katedraalin tornit. Vaellamme kaupungin läpi pyhiinvaeltajien reittimerkkejä seuraten ja saavumme katedraalille. Voit halutessasi käydä jo hakemassa pyhiinvaeltajien diplomin, joihin ovat oikeutettuja kaikki viimeiset yli 100km jalkaisin tulleet. Vanhassa kaupungissa on tunnelmallisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Näihin kannattaa tutustua ja kysyä vinkkejä Tapaspaikoista tai kelttiläisestä musiikista. Majoittaudumme vanhaankaupunkiin Hespenderia San Martin do Pinarioon, joka on hotelli entisen luostarin tiloissa. Ehkä yksi mielenpainuvimmista majapaikoista koko Caminolla.

7. PÄIVÄ

15.9. Sunnuntai. Osallistumme Pyhiinvaeltajien messuun katedraalissa ja tämän jälkeen suuntaamme bussilla Finisterreen. Ensin pysähdymme kylän satamassa, jossa useita kalaravintoloita. Meillä on tilaisuus tutustua paikallisiin herkkuihin ja suositeltavia ovatkin meren antimet. Lounaan jälkeen käymme katsomassa maan loppua kuten paikan nimi kuuluu. Muinaiset pyhiinvaeltajat polttivat paikalla vaellustarvikkeensa, vieläkin ihmiset tuovat mukanaan kiven ja jättävät sen rantaan tai heittävät Atlanttiin edustamaan asiaa, jota ovat työstäneet vaelluksella. Yöksi palaamme Santiago de Compostelaan.

8. PÄIVÄ

16.9. Maanantai. Matkan virallinen osuus päättyy. Kimppakyyti lentoasemalle Santiago de Compostelassa. Paluu kohti Helsinkiä tai kuka minnekkin jatkaen eteenpäin kohti uusia seikkailuja.

Kuvagalleria

1IMG_0565IMG_1519IMG_1544IMG_1556IMG_1504IMG_1489katedraali yölläfrances