info(at)monsuuni.fi | 040 5692482
Ajankohta: 17-24.6.2019
Matkahinta: 910€*
Varaa matkasi

Yksi perinteisistä paikoista aloittaa Santiago de Compostelan pyhiinvaellus tapahtuu Ranskan Saint Jean Pie De Portista. Ylitämme Pyreneitten vuoriston. Matka on kenties koko Santiago de Compostelaan ulottuvan vaelluksen kaunein. Vaelluksemme kulkee historiallista tietä, josta ovat matkanneet lukemattomat pyhiinvaeltajat kohti Santiagoa vuosisatojen kuluessa, kauppiaat ja muut kulkijat. Napoleonin sotajoukot aikanaan ylittivät Pyreneitten vuoriston samalta kohdalta. Matka sopii normaalikuntoiselle henkilölle, joka pitää vaeltamisesta ja luonnosta. Matkalaukulle on kuljetus vaelluksen aikana ja retkellä on mukana Espanjaa puhuva kokenut matkanjohtaja.

Matkan ohjelma

17.6. Matka kohti Ranskaa ja Sain Jean Pie Du Portia. Yöpyminen historiallisessa kaupungissa. Muurien ympäröimä vanhakaupunki, siltoineen ja muine nähtävyyksineen. Pyhiinvaeltajien lähtö-piste El Caminolle.
18.6. Lähdemme kohti Roncesvallesia, jonne noin 24km matka. Upeita maisemia ja historiallisia reittejä. Säästä ja vaeltajien kunnosta riippuen kannattaa pohtia reittivalintaa. Päämäärämme Ron-cesvalles ja sen keskiaikainen tunnelma vuoristoisine maisemineen päättää päivän työn.
19.6. Vaelluksemme jatkuu kohti Zubiria jonne on noin 21km matkaa. Laskeudumme hiljalleen alas Pyreneiltä ja kohteemme Zubbiri on pieni taajama reitillä. Täältä otamme paikallisbussin omakustanteisesti Pamplonaan ja majoittaudumme.
20.6. Pamplonasta lähdemme kimppatakseilla Zubiriinj a sieltä vaellamme takaisin noin 22km. Pamplona on tunnettu härkäjuoksuistaan ja keskiaikaisesta vanhasta kaupungistaan. Kaunis kaupunki, jossa on 200000 asukasta ja sen historiallinen keskusta on mielenkiintoinen Plazoineen, erilaisine kirkkoineen, museoineen ja taidegallerioineen. Illalla nautimme vanhankaupungin tunnelmasta ja käymme yhdessä syömässä.
21.6. Lepopäivä Pamplonassa. Aikaa ostoksille, kaupunkiin tutustumiseen ja tunnelmasta nauttimiseen. Espanjalainen muoti on hyvin edustettuna, paikallinen ruokakulttuuri ja tapasbaarit, kirkot ja museot. Nähtävää riittää.

22.6. Vaellamme Puente La Reinaan nn 24km matkan. Pienen matkan päässä Caminolta sijaitsee yksi koko Camino Franceksen kauneimmista kirkoista Eunatessa. Saavuttuasi perille Puente La Reinaan huomaathan, että kaupungin keskuskatu Calle Mayor on vierailemisen arvoinen. Täällä kannatta poiketa hakemaan pyhiinvaeltajan passiin leimaa Iglesia de Santiagosta ja tutustua tähän historialliseen pyhättöön 1200 luvulta.
23.6. Matkamme viimeinen vaelluspäivä kohti Estellaa. Matkaa tulee noin 22km ja sen kohokohtia on 5km kohdalla sijaitseva Manerun kylä, joka kuului Temppeliritareille. Kyseisen ryhmän vaikutus alueella oli huomattava. Ciraquin kylä on taas tyypillinen esimerkki keskiajalta sijaintinsa puolesta. Kylä mäen päällä, jota oli helppo puolustaa mahdollista Maurien armeijaa vastaan. Matkanvarrella on myös hyvin säilyneitä osuuksia roomalaisten rakentamasta tiestä, heidän siltansa ja myöskin hyvin säilynyt keskiaikainen silta. Yöpyminen Estellassa.
24.6. Matkaamme bussilla Bilbaohon ja lentoasemalle.

Matkan hinta maapaketilla 910 euroa. Tämä sisältää bussikuljetuksen lentokentän ja Caminon välillä, majoituksen kahdenhengen huoneessa aamiaisella, matkalaukun kuljetuksen vaelluksen aikana. Lisänä tulevat vielä Lentoliput, jotka ovat alkaen 330 euroa. Lentolippujen hankinta infotaan, kun vähimmäismäärä 15 on koossa.  Yhdenhengen lisä on 250 euroa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 040-5692482 tai sposti info at monsuuni.fi

Kuvagalleria