info(at)monsuuni.fi | 040 5692482

Matkan järjestelyt Camino Santiagolle

Matkan järjestelyt:

1. Pyhiinvaeltajien passit saa tilattua http://www.jaakontie.fi/ tai matkanjärjestäjäsi hankkii sen sinulle. Passeja saa myöskin hankittua paikanpäältä.

2. Lentoliput ovat oma taiteenlajinsa ja ei voi sanoa yhtä ratkaisua, joka toimii joka tilanteessa. Mieti reitti minne haluat mennä. Osta lennot lähelle, kulje junalla ja bussilla alkupisteeseen ja taksilla viimeinen silaus. Tämä siis yleisohjeena. Voi olla, että bussilla pääset suoraan polun alkuun. Eli jos Camino Frances, itse lentäisin Madridiin, sieltä bussilla tai junalla kohti valitsemaani polun päätä. Jos taas Camino Norte, niin lento Bilbaohon. Sieltä bussilla Iruniin tai Saint Jean Pie du Portiin Ranskaan.    ( Vaihdot Biarriz/ Bayonnessa). Jälkimmäisestä siis Camino Franceksen alkuun. Nykyään google maps antaa sinulle matkustusvaihtoehdot aikatauluineen. Eli ota sieltä reittihaku haluamiesi paikkakuntien välillä ja valitse julkiset kulkuneuvot. Täältä saa tiedot yhteyksistä.

3. Majoituksen voit varata www.tourgalicia.es. Muualla kannattaa googlettaa haluamiesi paikkakuntien mukaan ja katsoa majatalot sieltä.

4. Ruokailut: majoituksessa kannattaa nauttia aamiainen jos mahdollista. Vaelluksella voit pysähtyä syömään reitin varrella oleviin kahviloihin. Illalla kannattaa mennä paikallisiin ravin-toloihin. Yksi tapa säästää rahaa on tilata Menu del dia ateria. Tähän sisältyy alkuruoka, juoma, pää- ja jälkiruoka. Hyvä hinta- laatusuhde. Etukäteen ei tarvitse tehdä varauksia. Kuitenkin huomioi ravintoloiden keittiöiden aukiolot. Kysy majapaikan respasta.

5. Matkatavaroiden kuljetukset. Kysy asiasta majapaikkasi respasta. Jokaisella alueella toimii tavaroiden kuljetus. Jos teitä on isompi ryhmä jolle voitte tilata taksin kuljettamaan tavaroita majapaikkojen välillä. Hinta on noin 5 euroa/ kolli. Alueelle voi mennä turvallisesti vaikka ei olisikaan varannut etukäteen kuljetuspalveluita.

6. Espanjassa ihmiset eivät puhu paljoa muuta kuin omaa kieltänsä. Kuitenkin alueella ollaan totuttu turisteihin ja siellä selviää ilman Espanjan kielen taitoa. Kuitenkin matkasi on antoisampi jos osaat edesmuutaman sanan Espanjaa.

8. Opaskirjat: et välttämättä tarvitse sellaisia. Reitti on merkattu keltaisilla nuolilla ja niitä seuraamalla tulet hyvin toimeen. Jos tuntuu että tarvitset apua niin voit kysyä vastaan tulijalta vain sanomalla El Camino niin sinulle näytetään suuntaa. Sivustolla linkki internet kirjakauppaan josta voit katsoa seuraavia kirjoja:
A Pilgrims Guide to Camino de Santiago tekijä John Brierley.
Paolo Coelho, pyhiinvaeltaja kertoo hänen omasta vaelluksestaan.
The Pillgrimage Road to Santiago, tekijät David M. Gitlitz ja Linda Kay Davidson. Vaellusreitin opaskirja, joka on liian raskas mukaanotettavaksi mutta kertoo reitin nähtävyyksistä tarkemmin.
Lonely Planet Spain Opaskirja koskien koko espanjaa.
http://www.spain.info Espanjan valtion matkailusivut. Löytyy myös informaatiota koskien Camino Santiagoa
http://www.turgalicia.es Galician maakunnan turistiportaali. Sieltä löydät pienet majoituslaitokset puhelinnumeroineen ym tarvitsemasi tiedot.

Paras vaellussivusto osoitteesta http://www.gronze.com

Kävelyharjoittelu

On välttämätöntä että harjoittelet kävelyä ja sisäänajat vaelluskenkäsi. Kysy kauppiaaltasi mitä hän suosittelee helppoon maastoon. Jalkojen huolto on äärimmäisen tärkeää. Ota mukaan seuraavia asioita:

– Talkki
– Vaihtosukkia riittävästi
– Rakkolaastareita
– Vaellussandaalit toisiksi jalkineiksi?
– Idealside
– Teippiä jalkoja varten ja hiertymiä varten
– pakkaa tavarasi vesitiiviisti. Todennäköisesti sataa
– sadeviitta
– kävelysauvat voivat olla hyvät

On tärkeää että jalkasi pysyvät kuivina jotta ei synny rakkoja. Tämän vuoksi on tärkeää että tarkkailet tilannetta alkuosassa vaellusta jotta tiedät mikä on uuden ilmanalan vaikutus jalkoihisi, kuinka ne hikoavat jne. Itselläni omat jalkani menivät aivan vesikelloille vaikka käytin useana vuotena Lapissa sisäänajettuja vaelluskenkiä. Eli ole varovainen. Varo kosteutta, joka voi tulla pelkästä jalkojen hikoamisesta.

Pyhiinvaeltajien todistuksessa puhtaan vaelluksen tekemisestä jalan hevosella ja polkupyörällä. Kuitenkin, jos tilanne niin vaatii taksit ja bussit kulkevat. Ei ole mitään järkeä rikkoa itseään vaeltamalla.